1000 jaar Britten in Brugge - stadswandeling

© Creative Commons

Start vr 31 maart '23
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Burg Brugge
Burg Brugge
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het Engelse koningshuis en de Britten spelen al meer dan duizend jaar een rol in Brugge. Als politiek vluchteling voor Willem van Normandië, zoals Gunhilde, zus van koning Harold; Edward IV tijdens de Rozenoorlog; Charles II voor Cromwell en Engelse katholieken voor Henry VIII. Of als vertegenwoordigers van de zeven kunsten: Thomas More, Frank Brangwyn of James Wheale. Na de Slag van Waterloo ontdekten de Britten Brugge ook als goedkoop tweede verblijf. En Brugge zou het Brugge van vandaag niet zijn zonder de Britse Gothic revival. Brexit of niet, Engelsen waren en zijn altijd welkom in Brugge. We trekken in hun spoor door Brugge.

Praktisch

We spreken af op de Burg voor het Stadhuis. De wandeling eindigt bij de Stadsschouwburg.

Sessies

 • vr 31 maart '23
  14:00 - 16:00
  Burg Brugge - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Frank Laperre

Meer over Frank Laperre

In samenwerking met