Aan de slag met eID en Itsme - online

© Creative Commons

Start woensdag 05 mei 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

De federale overheid wil dat alle administratie ook via digitale kanalen ('digitaal loket') kan verlopen. Een grote uitdaging. Dit betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces. Zij moeten over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden. Anthony Geselle overloopt de verschillende mogelijkheden om je online aan te melden op deze overheidsdiensten: met de eID, een token of met de Itsme-app. Na het demonstreren van de inlogprocedure, toont hij tot welke diensten je toegang hebt: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity... Ook heel wat stadszaken kan je thuis regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren. We staan ook even stil bij het aspect veiligheid.

Praktisch

Installeer eventueel de Itsme-app al op je smartphone.

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je vooraf een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie.

Download alvast Zoom op je pc of tablet. Hier lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom: https://avansa-brugge.be/vragen

Sessies

 • woensdag 05 mei 2021
  19:30 - 21:00
  Bij je thuis - thuis

Locatie

Prijs

 • Standaardprijs
  5 euro
 • Sociale prijs
  1 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Anthony Geselle

Anthony is een echte computerliefhebber. Naast zijn job in de IT heeft hij als bijberoep het geven v ...
Meer over Anthony Geselle