Atelierbezoek - Peter Lagast en Johan Clarysse

© Creative Commons

Start di 12 december '23
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 18
Alle tarieven

Waar Atelier Peter Lagast
wordt meegdeeld
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een kunstwerk aan de muur of op een sokkel vertelt alleen over zichzelf. Hier hang of sta ik. Op het kaartje ernaast lees je naam en auteur. Misschien heb je een gedreven begeleider mee die alle hoeken van de zaal uitlegt. En daar moet je het mee doen. Dat is vaak méér dan genoeg omdat het uiteindelijk jouw interpretatie is die telt. Maar aan de andere kant... In het atelier van de kunstenaar kom je meteen in de sfeer van maker, creatie en de context waarin iets gemaakt wordt. Rommelig actief, bezinnend gevuld met boeken, puur wit als enige begrenzing van een beeld, de rust van een familiale omgeving en een werktafel. Een gesprek met de kunstenaar verrijkt dat inzicht. Je ervaart dit zelf tijdens een kleinschalig atelierbezoek aan twee Brugse kunstenaars: Peter Lagast en Johan Clarysse. André Baert begeleidt de dialoog.


Peter Lagast

"De mens is altijd ergens aanwezig, als was het maar als

maker of bedenker van iets; het object domineert door een soort eenvoud, soms een zachte tint, of een dagelijks afleesbaar verhaal. Zie het als dagboekfragmenten van het dagdagelijkse

waarover de kunstenaar dan graag vertelt."


Johan Clarysse

"De kernvraag is ook: hoe combineer ik het picturale met het uitgeschreven woord? Hoe kan ik een tafereel of een landschap uit de context oplichten en versterken met een woord dat zowel duidt als tegenspreekt."

Praktisch

De exacte plaats van afspraak delen we mee na inschrijving. We verplaatsen ons per fiets of met de wagen naar het atelier van Johan Clarysse. Kom dus met de auto of met de fiets (we fietsen samen onder begeleiding).

Sessies

 • di 12 december '23
  14:00 - 17:00
  Atelier Peter Lagast - atelier

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 24
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 18
 • Sociale prijs
  € 4
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Andre Baert

André Baert, docent KustGidsen Syntra-West, is gids voor Mu.ZEE Oostende, Ten Bogaerde Koksijde en…
Meer over Andre Baert