Back On Track? ... met jongvolwassenen na detentie - online

© unsplash

Over jongvolwassenen voor, tijdens en na detentie

Start di 13 december '22
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

"Jonge mensen sluit je niet op in de gevangenis."*

"Te veel jonge mensen zitten opgesloten in de gevangenis. Dat is nefast voor hun toekomst." zo begint Marlies Gailliaert (De Huizen vzw) haar opiniestuk op sociaal.net.

Een aanzienlijk deel van de mensen die opgesloten zijn in Belgische gevangenissen, is jonger dan 25 jaar. Dat stemt tot nadenken. Wat is de zin en onzin van detentie als straf voor jongvolwassenen? Blokkeert detentie pogingen tot herstel en de focus op een positieve toekomst? Hoe jongeren ondersteunen in het zich voorbereiden op een leven na detentie? Hoe geraken die jongeren letterlijk weer ... Back On Track na detentie?

Met deze vraagstellingen gaan we aan de slag tijdens Back on track? ... met jongvolwassenen na detentie.

 • We gaan in gesprek met Tim Govaert, die werkt als begeleider bij Back On Track. Back On Track (een samenwerking Oranjehuis vzw en CAW's) ondersteunt jongeren die uit detentie komen of (dreigend) thuisloos zijn.
 • We laten jongeren aan het woord die dankzij Back On Track effectief ook weer back on track geraken met hun leven.
 • We sluiten af met een panel waar Bart Schoovaerts (Avansa Oost-Brabant) in gesprek gaat met Tim Govaerts, een jongere en een justitieassistent. Samen verkennen ze verder de vraagstellingen en gaan ze op zoek naar antwoorden en mogelijkheden. Tevens gaan ze in op vragen en bemerkingen van het publiek.

Initiatief

'Back On Track? ... met jongvolwassenen na detentie' is een initiatief van het project DIALOOG, in nauwe samenwerking met Back On Track (Oranjehuis vzw).* Titel opiniestuk van Marlies Gailliaert op sociaal.net: klik hierSessies

 • di 13 december '22
  19:30 - 21:00
  Bij je thuis - thuis

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Bart Schoovaerts

Meer over Bart Schoovaerts

In samenwerking met