Bakkerswandeling

© Creative Commons

in de voetsporen van het Brugse bakkersambacht

Start za 30 september '23
10:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 32
Alle tarieven

Waar Sint-Janshuismolen
Kruisvest
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bernard De Klerck, stadsgids en telg van een rasecht Brugs bakkersgeslacht (vijf generaties ver!), neemt je mee op een vertelwandeling over het Brugse bakkersambacht. Van de Sint-Janshuismolen tot de Markt speur je naar broodgerelateerde weetjes, flarden bakkersgeschiedenis, petites histoires, plekken rond brood en bakken... alles doorspekt met talloze afbeeldingen en stukjes tekst. Over bakkerszonen en -dochters, "mokken tegen constipatie" (nu Brugs beschuit), de militaire broodbakkerij, de bakkersrente, ‘schuum van scheejte’... en nog zoveel meer. Vrienden van het gebakken meel, jullie zijn van harte welkom!

Praktisch

We spreken af aan de Sint-Janshuismolen (nabij de Kruispoort). De wandeling eindigt op de Markt. We stappen 3 km, met onderweg talrijke stops, illustraties en verhalen. Om 13u houden we een pauze van 1,5 uur en eten we een lekkere en eerlijke lunch in Het Paradijs (www.paradijs.net). Gids en lunch met een drankje zijn in de prijs begrepen.

Sessies

 • za 30 september '23
  10:00 - 15:30
  Sint-Janshuismolen - Sint-Janshuismolen

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 51
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 32
 • Sociale prijs
  € 19
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Bernard De Klerck

Bernard De Klerck is stadsgids en bakkerszoon. Zijn overgrootvader Désiré De Klerck (1857 - 1932)…
Meer over Bernard De Klerck

In samenwerking met