Bakkerswandeling 2 - van Markt naar Katelijnepoort

© Bernard De Klerck

in de voetsporen van het Brugse bakkersambacht

Start za 27 april '24
10:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 36
Alle tarieven

Waar Markt Brugge
Markt
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bernard De Klerck, stadsgids en telg van een rasecht Brugs bakkersgeslacht (vijf generaties ver!), neemt je mee op een vertelwandeling over het Brugse bakkersambacht. Van de Markt tot de Katelijnepoort speur je naar broodgerelateerde weetjes, flarden bakkersgeschiedenis, petites histoires, plekken rond brood en bakken... alles doorspekt met talloze afbeeldingen en stukjes tekst. Over Brugse patissiers met Zwitserse roots, verse broden voor de zwanen, het verhaal van de madeleine met een streepje Proust, het Hubertusbrood tegen de razernij "zoo bij menschen als bij beesten", de Bakkersmesdag, de lang verdwenen industriële bakkerijen met politieke inslag... en zoveel meer. De wandeling eindigt bij de Hongersnoodmolen, een watermolen die ook gebruikt werd om graan te malen.

Praktisch

We spreken af op de Markt van Brugge (nabij standbeeld Breydel en de Coninck). De wandeling eindigt bij de Hongersnoodmolen bij de Katelijnepoort. We stappen 3 km, met onderweg talrijke stops, illustraties en verhalen. Op de middag houden we een pauze van 1,5 uur en eten we een lekkere en eerlijke lunch in Het Paradijs (www.paradijs.net). Gids en lunch met een drankje zijn in de prijs begrepen.

Sessies

 • za 27 april '24
  10:00 - 15:30
  Markt Brugge - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 40
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 36
 • UiTPAS kansentarief
  € 20
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Bernard De Klerck

Bernard De Klerck is stadsgids en bakkerszoon. Zijn overgrootvader Désiré De Klerck (1857 - 1932)…
Meer over Bernard De Klerck

In samenwerking met