Basiscursus vegetarische voeding

© Creative Commons

Start do 21 april '22
10:00 - 13:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 140
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het overschakelen naar een meer vegetarisch voedingspatroon brengt vele vragen met zich mee. Peter Vandermeersch, kok en lesgever, beantwoordt ze graag voor jou. Vegetarisch koken is niet alleen het vlees weglaten en nieuwe producten leren gebruiken maar vooral ook op een bewustere manier je maaltijden opbouwen en vormgeven. Peter Vandermeersch leert je tijdens deze kooklessen om eenvoudige, kleurrijke, toegankelijke bereidingen te maken die ook versterkend, volwaardig en verzadigend zijn. Je maakt kennis met de seizoensingrediënten, de verschillende graansoorten, de plantaardige eiwitten en oliën, de grote waaier aan verse en gedroogde kruiden en specerijen, de vele bindmiddelen en de natuurlijke zoetmiddelen. De recepten zijn gemakkelijk te integreren in de dagelijkse keuken ook voor gezinnen met kinderen.

Praktisch

Breng een keukenschortje en een potje voor eventuele restjes mee. Een volledige biologische vegetarische maaltijd is in de prijs begrepen.

Voorkennis

Deze reeks richt zich tot beginners.

Sessies

 • do 21 april '22
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 28 april '22
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 5 mei '22
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 2 juni '22
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 23 juni '22
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 168
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 140
 • Sociale prijs
  € 28
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent…
Meer over Peter Vandermeersch