Basiscursus vegetarische voeding

© Creative Commons

Start do 5 oktober '23
10:00 - 13:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 160
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het overschakelen naar een meer vegetarisch voedingspatroon brengt wat vragen met zich mee. Peter Vandermeersch, kok en lesgever, beantwoordt ze graag voor jou. Vegetarisch koken is niet alleen het vlees weglaten en nieuwe producten leren gebruiken maar vooral ook op een bewustere manier je maaltijden opbouwen en vormgeven. Peter Vandermeersch leert je eenvoudige, kleurrijke, toegankelijke bereidingen te maken die ook versterkend, volwaardig en verzadigend zijn. Je maakt kennis met de seizoensingrediënten, de verschillende graansoorten, de plantaardige eiwitten en oliën, de grote waaier aan verse en gedroogde kruiden en specerijen, de vele bindmiddelen en de natuurlijke zoetmiddelen. De recepten kan je gemakkelijk toepassen in de dagelijkse keuken, ook voor gezinnen met kinderen.

Praktisch

Breng een keukenschortje en een potje voor eventuele restjes mee. Een volledige biologische vegetarische maaltijd is in de prijs begrepen.

Voorkennis

Deze reeks richt zich tot beginners.

Sessies

 • do 5 oktober '23
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 26 oktober '23
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 9 november '23
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 30 november '23
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3
 • do 21 december '23
  10:00 - 13:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 192
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 160
 • UiTPAS kansentarief
  € 32
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent…
Meer over Peter Vandermeersch