Bomen vertellen staande – vertelparcours per fiets

© De Op-Lichters

Start za 13 mei '23
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar De kerk van Loppem
Dorp
8210 Loppem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wist je dat ook bomen, hagen en parken een verhaal hebben? Een kranige treurwilg aan de rand van een kasteelvijver. Een boerenhaag te velde als getuige van een verdwenen wereld. Of een statige exoot midden een verkaveling uit de jaren ‘70. Recent hebben lokale vrijwilligers het ‘houtig erfgoed’in de Brugse regio geïnventariseerd, in opdracht van Regionaal Landschap Houtland & Polders. Zo ook in Loppem. Het Brugs Vertelcollectief De Op-Lichters ging met dit materiaal aan de slag. Van een gevlochten haag als veekering tot de nobele beukenhaag van een doolhof. Van een edele inheemse eik tot een statige uitheemse ceder, de bomen brengen de lokale geschiedenis tot leven.

Praktisch

Al fietsend doorheen Loppem brengen de Op-Lichters met zeven vertellingen het unieke vertelparcours ‘Bomen vertellen staande’ tot leven. Breng je fiets met slot mee.

Sessies

 • za 13 mei '23
  14:00 - 16:30
  De kerk van Loppem - De kerk van Loppem

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Frank Slabbynck

Meer over Frank Slabbynck

In samenwerking met

 • Vertelcollectief De Op-Lichters
 • Gemeente Zedelgem