Bomenwandeling in het Waggelwaterbos

© Jan Casier

Start zo 15 oktober '23
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Waggelwater
Waggelwater 4
8200 Sint-Andries

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het Waggelwaterbos straalt een wilde, geheimzinnige sfeer uit. De wat verwaarloosde aanplant, de dichte begroeiing, de zandpaden, het stilstaande water van de grote vijver, de afgelegen ligging, het kasteel Norenburg, de Roeiclub, de resten van een bunker… creëren iets 'unheimlichs'. Het bos ontstond net voor Wereld Oorlog I toen men de vaart Oostende-Brugge, die daar een bocht maakt, wilde rechttrekken. Je vindt er een rijke verscheidenheid aan planten, struiken en bomen. Een kolfje naar de hand van Jan Casier, die als geen ander geschiedenis en natuurkundige weetjes aan elkaar rijgt tot boeiende verhalen. Je wandelt op een rustig tempo zodat je volop kan genieten van dit prachtig stukje natuur aan de rand van Brugge.

Praktisch

Afsrpaakpunt: ingang Waggelwaterbos op de hoek van de Waggelwaterstraat en het Waggelwater (in het verlengde van de Houtkaai)

Sessies

 • zo 15 oktober '23
  10:00 - 12:00
  Waggelwater - waggelwaterstraat hoek waggelwater

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Jan Casier

Jan Casier is natuurgids en stadsgids.
Meer over Jan Casier