Circulair Festival Brugge
Zelf broodbeleg maken met groenten- en fruitresten biedt enorm veel creatieve mogelijkheden. Samen met Sam Janssens van Sam Serveert maak en proef je kleurrijke, smakelijke, hartige, zoete en vooral eenvoudige bereidingen voor op de boterham. De bereidingen zijn eenvoudig in de gewone keuken te integreren en worden ook erg gesmaakt door kinderen!
Sam Serveert redt onbeminde groenten en fruit van biologische oorsprong ‘met een hoek af’, seizoensgebonden overvloed, ten-minste-houdbaar-tot producten én een wildpluk aan noten, bloesems, bloemen, kruiden en meer. Dankzij o.a droogtechnieken worden de ‘overschotjes’ omgezet in exclusieve, (h)eerlijk gezonde, vitamine- en vezelrijke lekkernijen.
Deze activiteit vindt plaats in het kader van Circulair Festival Brugge, een initiatief van Avansa regio Brugge, De Republiek en Stad Brugge (Circular Hub Brugge & BruggeNaarMorgen): meer info en het volledige programma op www.circulairfestivalbrugge.be.