Brussel? Hyperdivers! - uitstap

© Creative Commons

Start vr 6 september '24
13:10 - 19:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 18
Alle tarieven

Waar Station Brugge - voorkant
Stationsplein 1
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Samen met schrijver Hans Vandecandelaere verken je de Brusselse diversiteit. Hans trok drie jaar lang op onderzoek door de hoofdstad. Hij praatte met inwoners en peilde in verschillende sectoren hoe diversiteit er binnenwaait. Wat lukt en wat niet? Uit hun verhalen rijst een stad op als een gigantisch meerstemmig orkest van groepen en subgroepen. Een metropool waar je van de ene wereld in de andere stapt. Over transmigranten en expats, gewokte eendentong en Congolese peper, lofts en krotten, Flamands en drairies, maagdelijkheidscertificaten en de kracht van parades. Je verneemt het op deze tour door Brussel.


Hans schreef een boek over zijn onderzoek: 'We moeten eens over Brussel praten', uitgegeven bij Epo. De wandeling is gebaseerd op dit boek.

Praktisch

We spreken af aan de voorkant van het station. Zorg dat je je treinticket bij hebt. De gids en een drankje tijdens de koffiepauze zijn in de prijs begrepen, het treinticket niet.

Sessies

 • vr 6 september '24
  13:10 - 19:30
  Station Brugge - voorkant - buiten

Locatie(s)

 • Station Brugge - voorkant Stationsplein 1
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 21,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 18
 • UiTPAS kansentarief
  € 3,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Hans Vandecandelaere

Hans Vandecandelaere is auteur en onderzoeksjournalist. Hij is gespecialiseerd in Molenbeek,…
Meer over Hans Vandecandelaere

In samenwerking met