By Vrou Hexe op de bezem - Heksenvervolging in de 15e-17e eeuw

© Creative Commons

Start di 18 oktober '22
19:30 - 22:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 20
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Heksen, en in het bijzonder hun verbranding, blijven fascineren. Vooral in de donkere dagen van het jaar maakt de heks steevast haar opwachting. Zij symboliseert de vrouw als oorzaak van maatschappelijk onheil, waarvoor de Kerk een schuldige zocht. Met de bezem vliegen we over de Nederlanden van de 15de tot 17de eeuw. Het waandenkbeeld dat de boze, duivelse hekserij nauw verbonden was met de vrouwelijke natuur en dat elke 'eigenaardige' vrouw een potentiële heks was, resulteerde er in een heksenjacht van bijna drie eeuwen lang. Heksenvoorstellingen uit deze religieus roerige periode waren wrange propaganda tegen de ‘verderfelijke invloed van de vrouw'. Ondenkbaar vandaag?

Sessies

 • di 18 oktober '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • di 25 oktober '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 24
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 20
 • Sociale prijs
  € 4
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Danny Yvergneaux

Tijdens zijn professionele loopbaan als leraar, stond Danny Yvergneaux in voor de organisatie van…
Meer over Danny Yvergneaux