Carolyn Steel over Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden

© Carolyn Steel

Start maandag 17 mei 2021
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Voor Carolyn Steel is voedsel geen voorwaarde om te leven, het is de essentie van het leven zelf.

Het is de bril waardoor we naar de maatschappij kijken. Voedsel verbindt ons met elkaar en met de wereld.

Maar de huidige productie- en consumptiepatroon weegt zwaar op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit … Toch schrijft Carolyn: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.”


Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Zal technologie ons redden? Mogen we enkel nog biologische groenten op ons bord? En wordt onze voeding dan niet veel duurder? Deze vragen leggen we voor aan Carolyn Steel. Interviewer van dienst is Louis De Jaeger, eco-entrepreneur (tuinarchitectenbureau Commensalist), bezieler van ByeByeGrass en promotor van voedselbossen.

​Het gesprek verloopt in het Engels met simultane vertaling.​De Britse architecte Carolyn Steel houdt zich vooral bezig met de relatie tussen voedsel en (de ontwikkeling van) steden. In 2008 verscheen haar eerste boek 'Hungry City' (De Hongerige Stad). Ze presenteerde op de BBC en wordt wereldwijd gevraagd als spreker. Haar nieuwste boek 'Sitopia: How Food Can Save The World' wordt in 2021 vertaald naar het Nederlands en verschijnt op 20 mei als Wat gaan we eten? Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden. ​

Praktisch

Dit is een online activiteit: inschrijven en meer info via www.vitaminetoekomst.be.

Sessies

  • maandag 17 mei 2021
    20:00 - 21:30
    Bij je thuis - thuis

Locatie

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro

Begeleiding

Carolyn Steel

Meer over Carolyn Steel