Kennismaking met CATAPA + quiz

© Catapa vzw

KLIMAX Brugge 2023

Start wo 4 oktober '23
14:00 - 18:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Snuffel
Ezelstraat 42
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Veel ICT producten (zoals smartphones) zijn expres zo gemaakt om gauw in de vuilnis te belanden en zo een deeltje te worden van de snelst groeiende afvalberg, namelijk e-waste.

Om deze producten te maken worden metalen ontgonnen die een enorm negatieve sociale en ecologische impact hebben op gemeenschappen in het globale zuiden.

Deze quiz leert je de absurde weetjes achter dit productiesysteem. Een ander beleid is niet alleen logischer, maar ook nodig. Een beleid dat gericht is op reparatie, recycleren, delen, hergebruiken... Maar ook simpelweg wat minder gebruiken en ons economisch systeem herdenken is een must.


Bij een quiz hoort vanzelfsprekend een superleuke prijs!

En een korte presentatie over CATAPA ook natuurlijk.


Catapa is een vzw uit Gent die streeft naar een samenleving waarin de ontginning van niet-hernieuwbare grondstoffen niet langer nodig is. De vrijwilligersbeweging focust op de impact van de ontginning van metalen op lokale gemeenschappen en op het milieu. We ijveren voor een groeiende burgerbeweging in Vlaanderen zodat lokale autoriteiten tot een circulair beleid aangezet worden. Kom kennismaken tussen 14u tot 18u!


Activiteit in het kader van klimaatfestival KLIMAX: meer info op www.klimaxbrugge.be.

Meedoen?

Je hoeft niet in te schrijven.

Praktisch

Je hoeft niet in te schrijven.

Sessies

  • wo 4 oktober '23
    14:00 - 18:00
    Snuffel - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

In samenwerking met