Classic albums - mijlpalen in de popmuziek

© creative commons

Start do 14 oktober '21
19:30 - 22:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 75
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Muziekkenner Robert Minnebo neemt je mee doorheen enkele grootse klassieke albums, met veel aandacht voor de muziek, de muzikanten, inspiratiebronnen, roots, betekenis en het verhaal achter de plaat.

In de geschiedenis van de popmuziek vind je momenten waarop mensen massaal overstag gaan voor een bepaald lied, zanger of album. Soms zijn dit ééndagsvliegen maar net zo vaak gaat het over grote klassiekers die nog heel lang blijven nazinderen en waarvan de invloed tot vandaag reikt. Muziekkenner Robert Minnebo neemt je mee doorheen enkele grootse klassieke albums, met veel aandacht voor de muziek, de muzikanten, inspiratiebronnen, roots, betekenis en het verhaal achter de plaat. De eerste twee sessies hebben we het over ‘Highway 61 Revisited’ van Bob Dylan. Daarna passeert 'Bridge over troubled water' van Simon & Garfunkel de revue. De laatste twee sessies vertoeven we met plezier in de wereld van 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles.

Sessies

 • do 14 oktober '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6
 • do 21 oktober '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6
 • do 28 oktober '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6
 • do 18 november '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6
 • do 25 november '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 90
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 75
 • Sociale prijs
  € 15
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Robert Minnebo

Robert Minnebo studeerde muziekgeschiedenis en muziekanalyse (bij componist Lucien Goethals) aan…
Meer over Robert Minnebo