Congo in Brussel

© Creative Commons

Uitstap naar Matonge

Start vr 25 maart '22
8:30 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 45
Alle tarieven

Waar Lokettenzaal station Brugge
Stationsplein 1
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Welkom in Matonge, aan de Porte de Namur of Porte de l’amour zoals ze het zelf herdoopten. Zwart Afrika kleurt de straten, fruit- en groentenstalletjes tonen hun exotische waar en in de kapsalons, restaurantje en cafés vind je altijd volk . We starten de dag in het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba. In de voormiddag verken je de Congolese cultuur via korte workshops. Je maakt kennis met de taal Lingala en krijgt meer inzicht in dekolonisatie. Tijdens de middag genieten we van een originele Afrikaanse maaltijd. Daarna verkennen we samen met een gids de Matongé wijk. Ze vertelt je over het ontstaan en de geschiedenis van de wijk en laat je het unieke karakter van deze kleurrijke wijk ontdekken.

Praktisch

We spreken af aan de lokettenzaal van het station in Brugge. Vanuit Brussel Centraal stappen we 1.5 km naar de locatie.
Congolees buffet, workshops, gids... zijn inbegrepen in de prijs, het vervoer (trein) niet. Zorg zelf voor een ticket of laat ons op voorhand weten of je gebruik wil maken van de groepsrailpas aan 16,6 euro voor 2 ritten.

Sessies

 • vr 25 maart '22
  8:30 - 17:00
  Lokettenzaal station Brugge - Default

Locatie(s)

 • Lokettenzaal station Brugge Stationsplein 1
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 54
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 45
 • Sociale prijs
  € 9
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Griet Provoost

... organiseert en coördineert het aanbod in de velden "cultuur en samenleving; is contactpersoon…
Meer over Griet Provoost

Awa-Alice Ba

Meer over Awa-Alice Ba

In samenwerking met