De 25%-revolutie - docu met panelgesprek en netwerkmoment

© Broederlijk Delen

KLIMAX Brugge 2023

Start ma 2 oktober '23
20:00 - 22:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Heilige Magdalenakerk
Schaarstraat z/n
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

De klimaatcrisis dwingt ons tot actie. Het is nog niet te laat, maar de tijd dringt. In de korte docu “de 25%-revolutie” leggen denkers en doeners uit hoe we het tij kunnen keren en hoe we van onze planeet een leefbare plaats kunnen maken voor iedereen.

Na de docu wisselt een panel van gedachten over de kansen en uitdagingen die deze transitie met zich meebrengt. Want de weg naar een duurzame en rechtvaardige wereld is er één vol obstakels. Al gaat het hier en daar ook al de goede richting uit.


In het panel: Schepen van Klimaat & Energie in Brugge, Minou Esquenet, Prof. Dr. Marnik Vanclooster, hoofd van het “Earth and Life Institute” van de UCL en Prof. Dr. Joost Dessein, hoofddocent departement landbouweconomie van de UGent en geaffilieerd lid van het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling.

Het gesprek wordt in goede banen geleid door Tine Hens (1974). Zij schrijft over de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Zij studeerde geschiedenis en is auteur van ‘Het klein verzet’ (2015), ‘Het is allemaal de schuld van de Chinezen’ (en andere dooddoeners over het klimaat) (2021) en ‘De wereld die we delen’ (2022). Tine publiceert ook columns voor MO*-magazine.


Activiteit in het kader van klimaatfestival KLIMAX: meer info op www.klimaxbrugge.be.

Meedoen?

Inschrijven via an.maes@broederlijkdelen.be of 051 26 08 02.

Praktisch

Inschrijven via an.maes@broederlijkdelen.be of 051 26 08 02. Ter plekke betalen. Receptie en netwerkmoment zijn in de prijs inbegrepen.

Sessies

 • ma 2 oktober '23
  20:00 - 22:30
  Heilige Magdalenakerk - Default

Locatie(s)

 • Heilige Magdalenakerk Schaarstraat z/n
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5

In samenwerking met