'De cloud' in vogelvlucht - online

© Vormingplus regio Brugge

Start vrijdag 19 maart 2021
9:30 - 12:00

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Bijna iedereen gebruikt vandaag op een of andere manier de cloud, al dan niet bewust. Maar wat is de cloud precies, vanaf wanneer wordt het betalend, wat zijn de voordelen en hoe ga je er veilig mee om? We bekijken de cloud van Microsoft (Onedrive), Google Drive en Dropbox.


Je kan je bestanden ‘in de cloud’ opslaan zodat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn. Wanneer je een bestand wijzigt, wordt het automatisch bijgewerkt op elk apparaat waarop je het bijhorende programma geïnstalleerd hebt. Zo beschik je altijd over de laatste versie.


Je komt te weten hoe je je foto's van je smartphone automatisch op je pc of laptop laat komen. Hierbij zoomen we kort in op Google Foto's. Met deze dienst kan je gratis en onbeperkt foto's opladen. Google analyseert deze foto's en voegt op de achtergrond trefwoorden toe. Je hoeft niet langer zelf je foto's te backuppen, te organiseren, in mapjes onder te verdelen, of trefwoorden toe te voegen.

Praktisch

iCloud (voor Apple-accounts) komt in deze sessie niet aan bod. Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

  • vrijdag 19 maart 2021
    9:30 - 12:00
    Bij je thuis - thuis

Locatie

Bij je thuis via Zoom
Online Online Toon op kaart

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro

Begeleiding

Evy Vandewalle - Digitaal Mee

Meer over Evy Vandewalle - Digitaal Mee