'De cloud' in vogelvlucht - online

© Vormingplus regio Brugge

Start ma 8 november '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan je bestanden ‘in de cloud’ opslaan zodat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn. Bijna iedereen gebruikt dit vandaag, al dan niet bewust. Maar wat is de cloud precies, vanaf wanneer wordt het betalend, wat zijn de voordelen en hoe ga je er veilig mee om? Evy toont je de cloud van Microsoft (Onedrive), Google Drive en Dropbox. Ze zoom ook kort even in op Google Foto's. Met deze dienst kan je foto's opladen naar de cloud vanaf je smartphone of pc.

Praktisch

iCloud (voor Apple-accounts) komt in deze sessie niet aan bod.

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

 • ma 8 november '21
  19:30 - 21:30
  Bij je thuis - thuis

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Evy Vandewalle - Digitaal Mee

Evy Vandewalle geeft op zelfstandige basis les over digitale onderwerpen zoals smartphone, cloud en…
Meer over Evy Vandewalle - Digitaal Mee