De nachtwandelaar van Oostende - creatieve workshop over Leon Spilliaert

© Creative Commons

Start do 18 november '21
19:00 - 21:00

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 40
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Beklemmende zelfportretten en duistere zeegezichten van het nachtelijke Oostende: dit is waarvoor kunstenaar Leon Spilliaert bekend staat. De eerste sessie leer je over deze bijzondere kunstenaar en zijn relatie met de nacht. Vervolgens ga je actief tekenend aan de slag in de stijl van Spilliaert. Je maakt een nachtelijk zelfportret via je spiegelbeeld. Je gebruikt hiervoor typische Spilliaert-materialen, zoals houtskool,Chinese inkt & pastelkrijt. Je sluit de reeks af met nachtelijke inspiratie, nieuwe kunstzinnige bagage en een speciaal zelfportret.

Praktisch

Je krijgt heel wat info over de figuur Spilliaert en zijn tijdsgeest. Geïnspireerd ga je daarna zelf aan de slag. Breng een schilderschortje mee.

Sessies

 • do 18 november '21
  19:00 - 21:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 4
 • do 25 november '21
  19:00 - 21:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 4
 • do 2 december '21
  19:00 - 21:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 4

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 48
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 40
 • Sociale prijs
  € 8
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Sarah Zollmarsch

Meer over Sarah Zollmarsch