De Oostendse Compagnie

© Creative Commons

Een verhaal van zeemanskunst, wereldhandel en Vlaamse spirit

Start do 16 juni '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Auteur Katrien Van Hecke vertelt over het kleurrijke reilen en zeilen van de Oostendse Compagnie, een stukje vergeten koloniale geschiedenis van de 18de eeuw. Wie stond er aan het roer? Floreerde die Oost-Indië handel, en wie voer er in de Zuidelijke Nederlanden wel bij? Mooi dat de Oostendse Compagnie zich verre van de slavenhandel hield, ja toch …? Onze matrozen waren anderhalf jaar onderweg: avontuurlijke kerels, daar kun je op aan. Maar konden ze wel aarden in de factorijen van Bengalen en China? Een mix van zeemansverhalen, wereldhandel en Vlaamse spirit, met aandacht voor de Brugse connecties van de O.C.


Katrien publiceerde onlangs haar nieuwe historische roman, ‘Oostende is niet ver meer’ (Clavis, 2022).

Sessies

 • do 16 juni '22
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Katrien Van Hecke

Katrien Van Hecke (1960, Torhout) liet zich als kind graag door spannende verhalen meeslepen en…
Meer over Katrien Van Hecke