De Tweede Wereldoorlog in het Brugse Ommeland

© Creative Commons

Fietstocht

Start zo 28 augustus '22
13:30 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Oorlogsmonument Moerbrugge
Moerbrugsestraat 1
8020 Oostkamp

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Brugge heeft de periode 1940-1945 relatief ongeschonden doorstaan. Al was dat maar op het nippertje... Rond de stad is het een aantal keren héél spannend geweest. Deze tocht brengt je naar een aantal plaatsen waar de oorlog heeft huisgehouden. We vertrekken in Moerbrugge, waar de bevrijding van Brugge afgedwongen werd, en eindigen - als alles vlot gaat - aan de kanalen ten noorden van Brugge, bij Damme of Moerkerke. Tussendoor hoor je het verhaal van het kasteel Ter Linden, de bommenwerper van Sint-Jozef, het wedervaren van collaborateurs en verzetslui.

Praktisch

We rijden zowat 15 tot maximum 20 kilometer, aan een rustig tempo. Afspraakpunt: brug Moerbrugge, aan het oorlogsmonument (kruispunt Moerbrugsestraat en Patersonstraat).

Sessies

 • zo 28 augustus '22
  13:30 - 16:30
  Oorlogsmonument Moerbrugge - Default

Locatie(s)

 • Oorlogsmonument Moerbrugge Moerbrugsestraat 1
  8020 Oostkamp Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Karl Duc

Is algemeen coördinator. Daarnaast organiseert en coördineert Karl het aanbod rond de thema…
Meer over Karl Duc