De tweede wereldoorlog op de Centrale Begraafplaats

© visitbruges.be

Start za 13 mei '23
10:00 - 12:15

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Centrale Begraafplaats
Kleine Kerkhofstraat 62
8310 Assebroek

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op de centrale begraafplaats ligt de geschiedenis van Brugge voor 't grijpen. Elk zijn waarheid, zelfs na de dood... Karl Duc gidst je rond en vertelt over Brugge tijdens de tweede wereldoorlog. Over Irma Laplasse die omwille van verklikking werd geëxecuteerd, maar ook over verzetslui als Raoul Meertens en Marc Braet. Het verhaal van de slachtoffers van bombardementen en dienstplichtigen die het op 10 mei 1940 zwaar te verduren kregen, van Ardeense jagers en RAF-mannen. Maar bovenal gaat het over gewone mensen die ongewild de haat en de gruwel van de oorlog te verwerken kregen.

Praktisch

Afspraakpunt: hoofdingang van de begraafplaats, het witte poortgebouw van de begraafplaats op het einde van de Brugs-Kerkhofstraat.

Sessies

 • za 13 mei '23
  10:00 - 12:15
  Centrale Begraafplaats - Default

Locatie(s)

 • Centrale Begraafplaats Kleine Kerkhofstraat 62
  8310 Assebroek Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Karl Duc

Is algemeen coördinator. Daarnaast organiseert en coördineert Karl het aanbod rond de thema…
Meer over Karl Duc