De Vlaamse steden in opstand - sociale strijd in de middeleeuwen

© Creative Commons

Start wo 21 juni '23
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Jabbeke
Vlamingveld 40
8490 Jabbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Van de twaalfde tot de zestiende eeuw was het graafschap Vlaanderen één van de meest rebelse gebieden van Europa. Steden als Brugge en Gent kenden een grote economische bloei maar tegelijk groeiden de sociale tegenstellingen. Zowat elke generatie van de bevolking kwam in opstand tegen het stadsbestuur, de heersende elite, de graaf en/of de koning. In het rijke en verstedelijkte Vlaanderen ontstond zo een traditie van medezeggenschap van de onderdanen. Professor Jan Dumolyn, Universiteit Gent, legt uit wat er op het spel stond en hoe de verschillende opstanden verliepen.

Sessies

 • wo 21 juni '23
  19:00 - 21:00
  Bibliotheek Jabbeke - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 18
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 15
 • Sociale prijs
  € 3
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Jan Dumolyn

Jan Dumolyn is hoofddocent middeleeuwse geschiedenis aan de UGent. Hij is specialist in de Vlaamse…
Meer over Jan Dumolyn

In samenwerking met