De vredesbeweging van WO1 tot de raketten

© Creative Commons

Start wo 9 november '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ludo De Brabander (woordvoerder van vzw Vrede) is al jaren actief in de Vredesbeweging. Hij overloopt hoe er de afgelopen 100 jaar met het thema vrede is omgegaan. Hij begint bij de Eerste Wereldoorlog: waren er toen ook al pacifisten of dienstweigeraars? Hoe gingen de oorlogvoerende staten in Europa met hen om? Onvermijdelijk gaat het ook over propaganda, over de koude oorlog, de rol van de NAVO en de rakettenbetogingen in de jaren '80. De rode draad doorheen de twintigste eeuw zijn pogingen om op een andere manier tot oplossing van conflicten te komen: via de Volkerenbond, de VN of de OVSE. En tot slot hebben we het ook over de verrassende (of niet?) terugkeer van oorlog op het Europese continent.

Sessies

 • wo 9 november '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Ludo De Brabander

Meer over Ludo De Brabander

In samenwerking met