De ziel van Parijs - boekvoorstelling door Dirk Velghe - UITGESTELD

© Creative Commons

Start ma 13 december '21
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Snuffel
Ezelstraat 42
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

BegeleidingIn ‘De ziel van Parijs’ proeft de lezer de eigenzinnige oogst van iemand die, na vele seizoenen in zijn lievelingsstad, nog steeds verrukt is door haar vruchten.


De lichtstad gezien door de ogen van bijzondere personages die de ziel van Parijs vorm gaven. Luchtig maar altijd diep onderbouwd geeft auteur Dirk Velghe een geheel nieuwe twist aan de geschiedenis van Parijs. Zijn no-nonsense proza en narratieve flair staan garant voor meeslepende lectuur. In hoogst intrigerende en vaak vergeten geschiedenissen zoals ‘De zaak-Chanel-Wertheimer’, ‘De gele trui van Lenin’ en ‘De verkoop van de Eiffeltoren’ komen honderden Parijse zielen weer tot leven achter de gevels, in passages of stegen, op pleinen en langs de avenues en de boulevards van de lichtstad.


De auteur wordt bevraagd door Raf Vandenbussche, zijn compagnon de route in Parijs. Samen gaan ze in gesprek met elkaar en met het publiek.“Geen betere lectuur voor in je luie zetel of je hotelkamer, dromend van de volgende dag in het eeuwige Parijs. En dan die adressen opzoeken, de verhalen zinderend door je hoofd. Paris s’éveille!” - Johan Op de Beeck.

Praktisch

DEZE LEZING WORDT UITGESTELD. Hou onze website in de gaten voor de nieuwe datum.

Vooraf inschrijven via brugge@masereelfonds.be en overschrijven op rek.nr. BE17 0015 4038 1521 van Masereelfonds Brugge.

Sessies

  • ma 13 december '21
    20:00 - 22:00
    Snuffel - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 5

Begeleiding

Dirk Velghe

Meer over Dirk Velghe

In samenwerking met