Diverse facetten van hedendaagse kunst - live in Avansa

© Creative commons

Start di 2 mei '23
19:30 - 21:30

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 70
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kunsthistoricus Peter Jonnaert neemt je mee op een wonderlijke reis doorheen de wereld van de hedendaagse kunst. Elke sessie komt het beeldend werk van drie hedendaagse kunstenaars aan bod. Kunstenaars uit diverse artistieke disciplines, met een verscheidenheid aan gender en cultuur. Je ontdekt voorbeelden uit de fotografie, schilderkunst, video-art, tekenkunst, textielkunst, beeldhouwkunst, keramiek en installatiekunst. Er is evenveel aandacht voor vrouwelijke als mannelijke kunstenaars. Je leert kunstenaars kennen uit diverse regio’s van de wereld. Je krijgt telkens een mooi geïllustreerde presentatie van een tiental kunstwerken die representatief zijn voor het oeuvre. Er is ook aandacht voor de persoonlijkheid van de kunstenaar. Na de vier sessies in het Avansahuis bezoek je op zaterdag 3 juni samen een expo over hedendaagse kunst.

Super geslaagd, meer van dat! Kunst kent geen grenzen maar maakt een opening naar de buitenwereld. Kunst ontsluit, net wat we nodig hebben.
Frank Buylaert, Deelnemer

Praktisch

Je hebt geen voorkennis nodig! Je ontvangt bij aanvang een uitgebreide, met zorg opgestelde syllabus. Aansluitend op de lessen, bezoeken we op zaterdag 3 juni een (nog te bepalen) expo hedendaagse kunst. Vervoerskosten en toegangsticket voor dit museumbezoek zijn niet in de prijs begrepen, de begeleiding wel.

Sessies

 • di 2 mei '23
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • di 9 mei '23
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • di 16 mei '23
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • di 23 mei '23
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • za 3 juni '23
  14:00 - 16:00
  Expo - Expo

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 84
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 70
 • Sociale prijs
  € 14
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Peter Jonnaert

Peter Jonnaert is kunsthistoricus en geeft lessen over Kunst & Cultuur in het Deeltijds…
Meer over Peter Jonnaert