Diverse facetten van hedendaagse kunst - online reeks

© Creative commons

Start di 11 oktober '22
20:00 - 21:00

8 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 80
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In deze online reeks bespreek je elke sessie het beeldend werk van twee hedendaagse kunstenaars. Kunsthistoricus Peter Jonnaert streeft in zijn selectie naar verscheidenheid op basis van artistieke discipline, gender en cultuur. Je ontdekt voorbeelden uit de fotografie, schilderkunst, video-art, tekenkunst, textielkunst, beeldhouwkunst, keramiek en installatiekunst. Er is evenveel aandacht voor vrouwelijke als mannelijke kunstenaars. Je leert kunstenaars kennen uit diverse regio’s van de wereld. Je krijgt telkens een mooi geïllustreerde presentatie van een tiental kunstwerken die representatief zijn voor het oeuvre. Er is ook aandacht voor de persoonlijkheid van de kunstenaar.

Super geslaagd, meer van dat! Kunst kent geen grenzen maar maakt een opening naar de buitenwereld. Kunst ontsluit, net wat we nodig hebben.
Frank Buylaert, Deelnemer

Praktisch

Deze reeks is open voor iedereen. Je hebt geen voorkennis nodig en je hoeft een vorige reeks niet gevolgd te hebben. Je ontvangt een uitgebreide, met zorg opgestelde syllabus, die elke sessie aangevuld wordt.
Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je kort voor de activiteit start, een mail van de lesgever met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie.

Sessies

 • di 11 oktober '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 18 oktober '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 25 oktober '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 8 november '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 15 november '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 22 november '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 29 november '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • di 6 december '22
  20:00 - 21:00
  Bij je thuis - thuis

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 96
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 80
 • Sociale prijs
  € 16
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Peter Jonnaert

Peter Jonnaert is kunsthistoricus en geeft lessen over Kunst & Cultuur in het Deeltijds…
Meer over Peter Jonnaert