Een elektrische auto: iets voor jou? - online

© Creative Commons

Start woensdag 21 april 2021
19:30 - 21:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: 10 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Ben jij klaar voor de voordelen van elektrisch autorijden? Ervaringsdeskundige Hendrik De Corte maakt je wegwijs in twee infosessies.


Elektrisch rijden in de praktijk

Hoe ver kan je rijden? Wat bepaalt die actieradius en wat kan je doen voor meer kilometers tussen twee laadbeurten? Hoe laad je een elektrische auto thuis op? Hoeveel, of beter: hoe weinig zonnepanelen heb je nodig om te rijden op zonnestroom en is dat nog altijd voordelig?

Hoe vind je een laadpaal als je buitenshuis wil laden? Hoe betaal je voor een laadbeurt en waar kan je gratis laden? Wat doe je als een snellaadpaal defect blijkt te zijn? In deze sessie krijg je een antwoord op allerlei praktische vragen.


Waarop letten als je een elektrische auto koopt?

Overweeg je de aankoop van een elektrische auto? Hendrik toont je waar je op moet letten. Zo kan je een goede keuze maken die past bij jouw eigen behoeften en sta je straks niet voor verrassingen. Ook laat hij zien met welke elektrische auto’s je vlot een verre reis maakt.

Wat kan je doen om elektrisch rijden betaalbaar te houden? En is het nu al een goed moment om over te schakelen of worden elektrische auto’s straks nog beter en goedkoper?


Hendrik De Corte schrijft over klimaat, energie en milieu. Hij volgt de snelle evolutie van elektrisch rijden op de voet en is zelf al vijf jaar chauffeur van een elektrische wagen. Hij vertelt je honderduit over elektrisch rijden. Verwacht je aan do's and dont's, tips en anekdotes gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

 • woensdag 21 april 2021
  19:30 - 21:00
  Bij je thuis - thuis
 • woensdag 28 april 2021
  19:30 - 21:00
  Bij je thuis - thuis

Locatie

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  12 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  10 euro
 • Sociale prijs
  2 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Hendrik De Corte

Hendrik De Corte is diensthoofd Wonen en Werken bij het stadsbestuur Damme. Hij schrijft regelmatig ...
Meer over Hendrik De Corte

In samenwerking met