Energiebabbel: besparen op je elektriciteitsfactuur

© Image by Freepik

Start do 26 oktober '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Ridefort
Sportstraat 2
8020 Ruddervoorde

Meer info over de locatie(s)

Je krijgt antwoorden op vragen zoals: welke elektrische apparaten kan je beter meteen vervangen? Wanneer zijn zonnepanelen financieel voordelig? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Moeten zonnepanelen altijd naar het zuiden gericht worden? Hoe kan je het meest besparen als Fluvius een digitale meter komt installeren en je nu al zonnepanelen hebt? Is een thuisbatterij nuttig of overbodig? Hoe kan je met het capaciteitstarief besparen op je elektriciteitsfactuur? Hoe kan je zo goedkoop mogelijk je auto thuis opladen als je elektrisch gaat rijden? Het wordt geen lange en ingewikkelde presentatie, maar een babbel. Je krijgt praktische tips en je kan ook je eigen vragen stellen.

Praktisch

Voor wie? Deze energiebabbel is gericht op eigenaar-bewoners die hun bestaande woning willen aanpassen om hun factuur voor verwarming (met gas, stookolie of elektriciteit) flink te doen dalen zonder dat ze in de kou hoeven te zitten.

Voor wie niet? Deze energiebabbel is minder gericht op huurders en bewoners van appartementen en voor mensen die hun huis elektrisch verwarmen.

Leeftijd? De energiebabbel is voor iedereen. Het is een groot misverstand dat je misschien al te oud bent om je woning energiezuinig te maken.

Sessies

 • do 26 oktober '23
  19:30 - 22:00
  Ridefort - Ridefort

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

In samenwerking met

 • Gemeentebestuur Oostkamp