Ensor achterna - uitstap in Oostende

© Creative Commons

Ensor 2024

Start vr 22 maart '24
9:20 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 48
Alle tarieven

Waar Station Brugge - voorkant
Stationsplein 1
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het wordt dus een waar Ensorjaar, een eerbetoon aan de Belgische grootmeester, vernieuwer, gamechanger, inspirator en... complexe persoonlijkheid. We trekken naar MuZEE en bezoeken er de grote Ensortentoonstelling 'Rose, rose, rose à mes yeux'. Na de lunch trekken we de stad in op zoek naar de Ensors favoriete plekjes in Oostende. Adem de zeelucht in die Ensor inspireerde, doorkruis de stad in zijn voetsporen, treed binnen in zijn boeiende wereld en ontdek het ware gelaat van ‘de man achter de maskers’.

Praktisch

We spreken af voor het station van Brugge (kant Brugge) en nemen samen de trein van 9u38. Toegang MuZEE, gids, maaltijd en wandeling zijn in de prijs begrepen, het treinticket niet. Tip: bezoek na afloop op eigen houtje het Ensorhuis (deze locatie is te klein voor grotere groepen en bezoek je best alleen).

Sessies

 • vr 22 maart '24
  9:20 - 17:00
  Station Brugge - voorkant - buiten

Locatie(s)

 • Station Brugge - voorkant Stationsplein 1
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 53
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 48
 • UiTPAS kansentarief
  € 27
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Andre Baert

André Baert, docent KustGidsen Syntra-West, is gids voor Mu.ZEE Oostende, Ten Bogaerde Koksijde en…
Meer over Andre Baert