Ensor & zijn maskers - maak je masker uit papier-maché

© Creative Commons

Ensor 2024

Start ma 11 maart '24
19:00 - 22:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 38
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het wordt dus een waar Ensorjaar, een eerbetoon aan de Belgische grootmeester, vernieuwer, gamechanger, inspirator en... complexe persoonlijkheid. Wie Ensor zegt, zegt groteske figuren, carnaval, dolle optochten en geschifte maskers. Tijdens deze korte reeks maak je je eigen papier-maché masker in vintage Ensor-trant. Sarah Zollmarsch geeft je de nodige achtergrond over dit aspect van Ensors werk. Geïnspireerd - en met papier, lijm, verf en ander materiaal - maak je in twee sessies jouw al dan niet bizarre masker.

Praktisch

Breng een schort mee. De begeleidster zorgt voor het nodige materiaal.

Sessies

 • ma 11 maart '24
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 2
 • wo 13 maart '24
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 2

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 45,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 38
 • UiTPAS kansentarief
  € 7,6
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Sarah Zollmarsch

'Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat…
Meer over Sarah Zollmarsch