Erfgoedlab in het Sint-Janshospitaal Damme – bezoek

© Jan Darthet

Start vr 3 september '21
13:30 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant)
Kerkstraat 17
8340 Damme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wanneer is het Sint-Janshospitaal ontstaan? Hoe raken we wijs uit het historisch gegroeide labyrint van aanbouwingen? Erfgoedlab-coördinator Mariebelle Deceuninck neemt je mee op sleeptouw door Damme. Je brengt een bezoek aan het Erfgoedlab in NEST, Stadslab Damme de nieuwe naam voor de culturele werking rond erfgoed en kunst in het Sint-Janshospitaal. Ze vertelt jou graag meer over een bijzondere selectie erfgoedobjecten die de start vormt voor verhalen en verbindingen tussen de erfgoedcollecties van Damme en Brugge of toevoegingen van jou, de bezoeker.

Praktisch

We spreken af aan het Stadhuis van Damme bij het standbeeld van Jacob van Maerlant en eindigen in het Sint-Janshospitaal. We beperken de groep tot 9 personen en een gids. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Een koffie is inbegrepen in de prijs.

Sessies

 • vr 3 september '21
  13:30 - 16:00
  Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant) - Default

Locatie(s)

 • Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant) Kerkstraat 17
  8340 Damme Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Mariebelle Deceuninck

Meer over Mariebelle Deceuninck

In samenwerking met