Eten en drinken in Damme van de middeleeuwen tot nu

© Creative Commons

Start do 16 juni '22
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant)
Kerkstraat 17
8340 Damme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Eten en drinken, we doen het allemaal. En dat was vroeger niet anders. Tijdens onze wandeling gaan we op zoek naar wat inwoners van Damme in de loop der eeuwen zoal verorberden. Niet alleen in het dagelijkse leven van de gewone of rijke man, maar ook in enkele instellingen zoals het Sint-Janshospitaal. En er is meer. Damme was in de middeleeuwen een havenstad waar allerlei goederen werden gelost en geladen. Welke voedingswaren dat waren en welke tol je daarvoor betaalde, verneem je tijdens de wandeling. En dan zijn er nog de dranken: van water tot bier, over wijn. Onze gids Chris Weymeis vertelt er zo niet alles, toch veel over.

Praktisch

Afspraak op de Markt van Damme (aan het standbeeld van Jacob van Maerlant).

Sessies

 • do 16 juni '22
  14:00 - 16:00
  Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant) - Default

Locatie(s)

 • Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant) Kerkstraat 17
  8340 Damme Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Chris Weymeis

Meer over Chris Weymeis