Eutonie

© Jill Penton

Wat ik raak raakt mij

Start wo 16 februari '22
19:30 - 22:00

6 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 78
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bij eutonie maak je eenvoudige bewegingen op een tastende wijze waardoor je de spanning en de ontspanning in je lichaam voelt. Wie regelmatig oefent kan de balans van lichaamsspanningen beter regelen. Oude spanningspatronen verminderen door meer bewust te worden van welke spanning je lichaam nodig heeft. Het lichaamswerk met eutonie brengt je dichter bij jezelf. De aandacht voor je lichaam neemt toe, je rust wordt dieper en je kracht meer gericht. Je veerkracht vergroot. De aarding van je lichaam wordt beter.


De begeleider suggereert de bewegingenen stimuleert je aandacht om je spanningen aan te voelen. De deelnemer wordt dan uitgenodigd en begeleid om overbodige spanningen los te laten of om bepaalde spanningen te laten toenemen.

Je ervaart de deugd van je lichaam en krijgt tegelijk een grotere ordening.

Praktisch

Deze basisreeks bestaat uit eenvoudige bewegingen die iedereen naar eigen vermogen uitvoert. Je oefent meestal liggend op een mat. Breng loszittende warme kledij mee die de bewegingen toestaat en een laken waarop je kunt liggen. Er zijn matjes aanwezig.

Sessies

 • wo 16 februari '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • wo 23 februari '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • wo 9 maart '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • wo 16 maart '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • wo 23 maart '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • wo 30 maart '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 93,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 78
 • Sociale prijs
  € 15,6
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Lucas Vandenbussche

Lucas Vandenbussche is communicatietrainer in een sociale hogeschool en gebruikt zijn expertise in…
Meer over Lucas Vandenbussche