Fietsen langs Brugse kloosterbegraafplaatsen

© Creative Commons

Start zaterdag 08 mei 2021
14:00 - 17:00

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 15 euro
Alle tarieven

Waar Centrale Begraafplaats
Kleine Kerkhofstraat 62
8310 Assebroek

Meer info over de locatie

Begeleiding

Eeuwenlang mochten kloosterlingen hun eigen Begraafplaats hebben bij het klooster. Toen Josef II daar een eind aan stelde in 1784, kregen heel wat kloosterorden een plek op de Centrale Begraafplaats. Toch ontdekken we naast deze 30 kloosterorden nog enkele begraafplaatsen bij bestaande kloosters rond Brugge.

Praktisch

Breng een op punt gestelde fiets met slot mee. Draag een fluohesje.
De tocht duurt drie uur en de rit telt ongeveer 15 km.

Sessies

 • zaterdag 08 mei 2021
  14:00 - 17:00
  Centrale Begraafplaats - Default

Locatie

Centrale Begraafplaats Kleine Kerkhofstraat 62
8310 Assebroek Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  18 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  15 euro
 • Sociale prijs
  3 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Mia Lingier

Mia is de auteur van het boek 'De Brugse reien, de aders van de stad' en van de recente publicatie 'Het vloeibare goud, toerisme op en rond de Brugse reien'.

Meer over Mia Lingier