Fietsen langs 'Struikelstenen'

© Struikelstenen Brugge

Start za 13 april '24
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Gaston Roelandtsplein
Gaston Roelandtsplein zn
8310 Assebroek

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In het najaar van 2022 werd een eerste Brugse 'Struikelsteen' in de stoep getegeld, ter ere van de jonge verzetsleider Mathieu Hinoul. Een Struikelsteen houdt de herinnering aan het verzet tegen de nazi's levend. Een jaar later volgden negen nieuwe stenen. We fietsen langs deze struikelstenen en vertellen het verhaal van de mens achter elke steen: spionnen die met duiven Engeland probeerden te informeren, partizanen die sabotage pleegden, eenvoudige mensen die zich verzetten tegen het fascisme, mensen die joodse kinderen verborgen hielden.

Praktisch

Afspraakpunt: het oorlogsmonument op het "Perretje", het Gaston Roelandtsplein in Assebroek. We maken een fietstocht van een tiental kilometer, van Assebroek naar Kristus Koning, op een rustig tempo.

Sessies

 • za 13 april '24
  10:00 - 12:30
  Gaston Roelandtsplein - Gaston Roelandtsplein

Locatie(s)

 • Gaston Roelandtsplein Gaston Roelandtsplein zn
  8310 Assebroek Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Karl Duc

Is algemeen coördinator. Daarnaast organiseert en coördineert Karl het aanbod rond de thema…
Meer over Karl Duc