Forten tussen Damme, Sluis en Aardenburg - fietstocht

© Creative Commons

Start donderdag 13 mei 2021
13:30 - 18:00

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 12 euro
Alle tarieven

Waar Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant)
Kerkstraat 17
8340 Damme

Meer info over de locatie

Begeleiding

Tussen Damme en de Westerschelde liggen tal van forten en andere versterkingen. De meesten werden opgeworpen nadat de Noordelijke Nederlanden zich in het begin van de 17de eeuw van de Spaanse Nederlanden hadden afgescheiden en behoren dus tot de zogenaamde Staats-Spaanse Linies. De bekendste forten tussen Damme en de Westerschelde zijn de omwallingen van Damme en Sluis. Maar tussen die twee steden trekken nog andere forten duidelijke sporen in het landschap. Wie weet het Verbrand Fort liggen en dat van Bekaf, of de Elderschans en de Olieschans om er maar enkele te noemen. En dan mogen we Retranchement niet vergeten! Kortom, tijdens de fietstocht gaan we op verkenning naar die restanten van een rijk militair verleden in de Zwinstreek.

Praktisch

Breng je fiets mee. Zorg ervoor dat de remmen en de banden in goede staat zijn. Breng ook een stevig slot mee.

Sessies

 • donderdag 13 mei 2021
  13:30 - 18:00
  Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant) - Default

Locatie

Markt Damme (standbeeld Jacob van Maerlant) Kerkstraat 17
8340 Damme Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  14,5 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  12 euro
 • Sociale prijs
  2,5 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Chris Weymeis

Meer over Chris Weymeis

In samenwerking met