Gaza. Een geschiedenis van kolonisatie

© Vrede vzw

Boekvoorstelling

Start do 14 maart '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 2
Alle tarieven

Waar Snuffel
Ezelstraat 42
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Zolang de wereld bestaat is er nog nooit een gevolg geweest dat geen oorzaak had. We noemen iets ‘een gevolg’ omdat het erna komt. Met de duizenden doden in en de systematische uithongering, onderwerping en vernietiging van Gaza laait ook de strijd over oorzaak en gevolg van het geweld in Palestina weer op.

In het boek 'Gaza. Een geschiedenis van kolonisatie' neemt Ludo De Brabander je in sneltreinvaart mee doorheen de geschiedenis van Gaza.

Waarom is dit een koloniale en geen religieuze kwestie? Hoe en wanneer begon ze? Welke rol speelden de Britten? Wat is zionisme? Hoe ontstond het Palestijns verzet? Wat is de Nakba? Hoe werd Israël na 1948 opgebouwd? Wat is Hamas en waarom is het aan de macht in Gaza en niet op de Westelijke Jordaanoever? Waarom is Israël de staat van alle Joden ter wereld en niet van de Palestijnen? Welke rol spelen de Verenigde Staten in het Midden-Oosten?

Sessies

 • do 14 maart '24
  19:30 - 21:30
  Snuffel - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 2
 • UiTPAS kansentarief
  € 0
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Ludo De Brabander

Meer over Ludo De Brabander

In samenwerking met