Herstellen is samen werken

© creative commons

getuigenis

Start wo 23 maart '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 7
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We zijn allemaal kwetsbare mensen. Ook wie denkt dat het hem of haar niet zal overkomen kan terechtkomen in een verhaal van psychische kwetsbaarheid, of kan het verhaal meemaken bij een naaste. Vanavond beleven we het verhaal van Guy en Hilde. Hij brengt zijn verhaal vanuit zijn kwetsbaarheid alcoholisme, gekoppeld aan suïcidaliteit ontstaan vanuit een diep trauma. Zij groeide op met de aanwezigheid van een kwetsbaarheid binnen het gezin waardoor ze zelf getraumatiseerd werd en meerdere psychische kwetsbaarheden ontwikkelde. Samen brengen ze een verhaal met begrip en inzicht in elkaars belevingswereld. Beiden kregen ze te maken met de rol van slachtoffer - dader. Samen zijn ze sterk om deze pakkende getuigenissen van hun getekend, maar betekenisvol leven te brengen.


Praktisch

Na het herstelverhaal is er mogelijkheid tot vraagstelling en uitwisseling van ideeën.
Dit ervaringsverhaal kan meehelpen op het taboe op psychische problemen te doorbreken en een hart onder de riem steken voor wie het zelf of aan de zijlijn meemaakt.
De werking van ervaringsdeskundigen van NOWE (het netwerk van geestelijke gezondheidszorg in Noord West-Vlaanderen) wil via getuigenissen aantonen dat herstel wel degelijk kan.

Sessies

 • wo 23 maart '22
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 8,5
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 7
 • Sociale prijs
  € 1,5
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

In samenwerking met

 • Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg NOWE