Het Krijgsgevangenenkamp in het Vloethemveld

© Creative Commons

Start za 21 mei '22
14:00 - 16:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Vloethemveld
Vloethemveld 11 - 13
8210 Zedelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Eind 1944 besloot het Britse leger om een krijgsgevangenenkamp in te richten in het munitiedepot van het Vloethemveld in Zedelgem. Er verbleven tot 120.000 gevangenen. Dit kamp verbergt een boeiend stukje lokale geschiedenis, dat uit de vergetelheid werd gehaald door een vrt-reportage in de reeks 'Publiek Geheim'. Gids Raf Devriendt (Gidsenkring) neemt je mee op sleeptouw door het Vloethemveld.

Praktisch

Afspraakpunt: Poort van het oude munitiedepot, Vloethemveld (tegenover de oude kazerne langs de Diksmuidse Heirweg). Aangepaste (regen)kledij en stevig schoeisel (waterdichte schoenen of zelfs rubberlaarzen) zijn onontbeerlijk: we maken een stevige wandeling door het domein!

Sessies

 • za 21 mei '22
  14:00 - 16:45
  Vloethemveld - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Raf Devriendt

Meer over Raf Devriendt

In samenwerking met

 • Vloethemveld