Het Krijgsgevangenenkamp in Vloethemveld

© Creative Commons

Start vr 26 augustus '22
14:00 - 16:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Vloethemveld
Vloethemveld 11 - 13
8210 Zedelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Eind 1944 besloot het Britse leger om een krijgsgevangenkamp in te richten in het munitiedepot van Vloethemveld in Zedelgem. Er verbleven tot 120.000 gevangenen. Dit kamp verbergt een boeiend stukje lokale geschiedenis, dat uit de vergetelheid werd gehaald door een vrt-reportage in de reeks 'Publiek Geheim'. Gids Ludo Meulebrouck (gewezen commandant van de school voor onderofficieren) neemt je op sleeptouw door Vloethemveld.

Praktisch

Afspraakpunt: Poort van het oude munitiedepot, Vloethemveld 10a, Zedelgem. Kijk goed op het google-plannetje om de juiste plek te vinden! Parkeren kan op de parking aan de Diksmuidse Heirweg, maar de afspraakplek is aan de poort van het oude munitiedepot, op tien minuutjes wandelen: volg vanaf de parking het kasseibaatje het domein in, en sla op het einde rechtsaf. Aangepaste (regen)kledij en stevig schoeisel (waterdichte schoenen) zijn onontbeerlijk bij nat weer.

Sessies

 • vr 26 augustus '22
  14:00 - 16:45
  Vloethemveld - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Ludo Meulebrouck

Ludo is een gepensioneerd militair, stadsgids in Brugge en streekgids van het Brugse Ommeland,…
Meer over Ludo Meulebrouck

In samenwerking met

 • Vloethemveld