Het Krijgsgevangenenkamp in Vloethemveld

© Vloethemveld vzw

Start za 16 september '23
14:00 - 16:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Vloethemveld
Vloethemveld 11 - 13
8210 Zedelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het vloethemveld is een van de grootste stilte- en natuurgebieden in onze provincie. En daarbovenop is er een uniek stukje militair geschiedenis te zien. Eind 1944 besloot het Britse leger om een krijgsgevangenkamp in te richten in het munitiedepot van Vloethemveld in Zedelgem. Er verbleven tot 120.000 gevangenen. Dit kamp verbergt een boeiend stukje lokale geschiedenis, dat uit de vergetelheid werd gehaald door een vrt-reportage in de reeks 'Publiek Geheim'. Gidsen Ludo Meulebrouck en Raf Devriendt nemen je op sleeptouw door Vloethemveld.

Praktisch

Afspraakpunt: Poort van het oude munitiedepot, Vloethemveld 10a, Zedelgem. Kijk goed op het google-plannetje om de juiste plek te vinden! Parkeren kan op de parking aan de Diksmuidse Heirweg, maar de afspraakplek is aan de poort van het oude munitiedepot, op tien minuutjes wandelen: volg vanaf de parking het kasseibaatje het domein in, en sla op het einde rechtsaf. Aangepaste (regen)kledij en stevig schoeisel (waterdichte schoenen) zijn onontbeerlijk bij nat weer.

Sessies

 • za 16 september '23
  14:00 - 16:45
  Vloethemveld - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Ludo Meulebrouck

Ludo is gepensioneerd militair, stadsgids in Brugge en Blankenberge en streekgids van het Brugse…
Meer over Ludo Meulebrouck

Raf Devriendt

Meer over Raf Devriendt

In samenwerking met

 • Vloethemveld