Het oog van Horus - godenverering in het Oude Egypte

© Creative Commons

Start di 9 november '21
19:30 - 22:00

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 36
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Om alles wat zij niet begrepen te verklaren, bedachten de Oudegyptenaren allerlei godheden. Deze intense religieuze beleving leidde tot meer dan 1500 goden. Stap mee in Re’s zonnebark en vaar over de hemelse rivier van de dichtbevolkte bovenwereld van het Oude Egypte! Langs het parcours maken we uitgebreid kennis met heel wat beschermgoden. Zij verjagen de demonen tijdens onze onvermijdelijke hellevaart doorheen de onderwereld, waarna de wedergeboorte wacht. Deze cursus maakt je wegwijs in de complexe godenwereld van het Oude Egypte, reikt een aantal sleutels aan tot het identificeren van de belangrijkste goden, verklaart hun handelingen en werpt een blik over de omheiningsmuur van hun huis op aarde, de godentempel.

Sessies

 • di 9 november '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6
 • di 16 november '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6
 • di 23 november '21
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 43
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt enkele euro’s extra die wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 36
 • Sociale prijs
  € 7
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Danny Yvergneaux

Tijdens zijn professionele loopbaan als leraar, stond Danny Yvergneaux in voor de organisatie van…
Meer over Danny Yvergneaux