Honderd jaar Ferry Boats - lezing en expo in Zeebrugge

© Creative Commons

Start wo 27 maart '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Sint-Donaaskerk Zeebrugge
Sint-Donaaskerkstraat
8380 Zeebrugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De Eerste Wereldoorlog is net voorbij en zowel de Belgische als de Engelse economie liggen volledig plat. Het Engelse leger wil af van hun treinferry’s en zet ze in de etalage. Handige investeerders zien hun kans schoon en in 1918 ziet het bedrijf Société Belgo-Anglaise des Ferry Boats het levenslicht. Het begin van een boeiend en bloeiend hoofdstuk in de Zeebrugse geschiedenis. Trotse Zeebruggenaar Chris Vantorre maakt dit industrieel verleden tastbaar in de tentoonstelling ‘100 jaar Ferry Boats’ in de Sint-Donaaskerk. Unieke archiefstukken brengen de verhalen tot leven. Dat verhaal is lokaal; veel Zeebruggenaren kwamen werken voor het bedrijf. Maar ook internationaal: Ferry Boats maakte van de Brugse haven een belangrijke spil in het internationale transsportnetwerk. Je krijgt een lezing over het industriële verleden van Zeebrugge door stadsarchivaris Jan Dhondt en een rondleiding op de expo door Chris.

Praktisch

Stadsarchivaris Jan Dhondt kadert ‘100 jaar 'Ferry Boats’ binnen de bredere industriële geschiedenis van Brugge. Daarna neemt Chris Vantorre je op sleeptouw doorheen de expo.
De expo is ook vrij te bezichtigen vanaf 23/3 tot 21/4, Chris Vantorre is steeds aanwezig en bereid om extra uitleg te geven.

Sessies

 • wo 27 maart '24
  14:00 - 16:00
  Sint-Donaaskerk Zeebrugge - Default

Locatie(s)

 • Sint-Donaaskerk Zeebrugge Sint-Donaaskerkstraat
  8380 Zeebrugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Jan D'hondt

Meer over Jan D'hondt

Chris Vantorre

Meer over Chris Vantorre

In samenwerking met