Hoop na trauma - herstelverhaal

© Hilde Demuynck

Start do 6 oktober '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Met woord, beeld en klank vertelt Hilde Moreel over haar psychische kwetsbaarheid en het feit dat we dat op één of andere manier allemaal wel zijn. Ze groeide op in moeilijke gezinsomstandigheden waardoor ze zelf getraumatiseerd werd en meerdere kwetsbaarheden ontwikkelde. Toch ervaar je doorheen dit levensverhaal met trauma hoe hoopgevend en inspirerend een herstelverhaal kan zijn. En hoe ook de omgeving zoals naasten, hulpverleners en organisaties hierin een cruciale rol spelen. Omwille van het taboe en allerlei stigma's willen de meeste mensen liever niet praten en getuigen over hun leefsituatie. Hilde doet dit wél, omdat ze wil bijdragen aan het doorbreken van dit taboe. Ook jij kan dit doen, door naar haar verhaal te komen luisteren en door achteraf van ideeën te wisselen over hoe je jezelf of mensen in je omgeving kan versterken in het vinden van hoop, eigen kracht en herstel.

Praktisch

Dit ervaringsverhaal kan meehelpen om het taboe op psychische problemen te doorbreken en een hart onder de riem steken voor wie het zelf of aan de zijlijn meemaakt.
De werking van ervaringsdeskundigen van NOWE (het netwerk van geestelijke gezondheidszorg in Noord West-Vlaanderen) wil via getuigenissen aantonen dat herstel wel degelijk kan.

Sessies

 • do 6 oktober '22
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 6

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 8
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • Sociale prijs
  € 0
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Hilde Moreel

Meer over Hilde Moreel

In samenwerking met

 • Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg NOWE