Lepelsnijden uit hout - initiatie

© Harald lamon

Start di 23 januari '24
19:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 24
Alle tarieven

Waar De Pekelput
Barcadère 1
8370 Blankenberge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Uit vers gesprokkeld hout sneden onze voorouders al lepels en allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Ook jij kan kennis maken met deze eeuwenoude ambacht. Je start van een blok hout waar de lepelvorm voor jou al uitgehakt werd met een bijl. Harald leert je verschillende mesgrepen hanteren om met een houtsnijmes je eigen mooie en bruikbare kooklepel te snijden. Je ervaart de rust en de voldoening die eigen is aan het creatieve proces van het houtsnijden.

Praktisch

Gereedschap en snoeihout zijn voorzien. Breng lat en potlood mee. Voorkennis of ervaring is niet nodig, enthousiasme des te meer.

Sessies

 • di 23 januari '24
  19:00 - 22:00
  De Pekelput - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 24
 • UiTPAS kansentarief
  € 4,8
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Harald Lamon

Al jaren trekt Harald de natuur in met kinderen en groepen om ze bushcrafttechnieken aan te leren…
Meer over Harald Lamon

In samenwerking met