Inspirerende voorbeelden voor het Brugs klimaatbeleid: Gent Klimaatstad

© Grootouders voor het klimaat

Start donderdag 11 maart 2021
19:30 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Gratis: 0 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Nu de stad Brugge volop bezig is met de voorbereiding van een nieuw klimaatplan 2030, en de grootouders de inspanningen van de stad voor een klimaatbestendige toekomst niet alleen willen ondersteunen maar ook het ambitieniveau willen aanscherpen, is het best nuttig om wat inspiratie op te doen bij andere centrumsteden die dit toekomsttraject al hebben uitgetekend. Zowel Gent als Leuven hebben hun huiswerk al gedaan om een reductie van minstens 40% CO2 uitstoot tegen 2030 te realiseren. En daaruit blijkt alvast dat een gezamenlijke aanpak van alle betrokken partijen en de inzet van de noodzakelijke menskracht en financiële middelen absolute voorwaarden zijn om in dit opzet te slagen. Naast een inleiding over de hoofdlijnen van hun respectievelijke klimaatplan, willen we in twee webinars inzoomen op een aantal stadsspecifieke elementen die relevant kunnen zijn voor de Brugse situatie.


In Gent gaat het bijvoorbeeld over de werking van de energiecentrale, het programma voor een klimaatneutrale haven, de investering in duurzame stadsdistributie...

Terwijl in Leuven de vzw Leuven 2030 als trekker de krachten bundelt van de overheid, middenveld en private partners, een aantal thema's regionaal worden aangepakt, een klimaatfonds wordt opgericht om de investeringen op te schalen... (apart inschrijven hiervoor)


Praktisch

Op donderdag 1 april om 18u stellen we het klimaatbeleid van Leuven voor. Hiervoor moet je je apart inschrijven. Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

  • donderdag 11 maart 2021
    19:30 - 21:30
    Bij je thuis - thuis

Locatie

Bij je thuis via Zoom
Online Online Toon op kaart

Prijs

  • Gratis
    0 euro

Begeleiding

Jeroen Mercy

Meer over Jeroen Mercy

In samenwerking met

  • Grootouders voor het klimaat Brugge