Je eerste patchwork quilt

© Creative Commons

Start do 13 januari '22
13:30 - 16:00

5 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 70
Alle tarieven

Waar Patchworkatelier
Kerkhofstraat 24
8377 Houtave

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Sophie Van Driessche, ervaren quiltster, geeft je de basiskennis om je eerste eigen patchwork quilt te maken. Ze leert je welke stofjes je kan kiezen om kleuren en motiefjes bij elkaar te laten passen. Ze toont ook hoe je mallen maakt en waar je rekening mee moet houden bij het knippen. Daarna leer je de verschillende blokken aan elkaar naaien en in elkaar zetten. Tot slot schik je die tot een quilt en volgt het aanzetten van de randen, het bevestigen van de vulling en de stof voor de achterkant. Eenmaal zover leer je 'quilten': het kunstig aan elkaar naaien van de drie lagen. Opgelet, de kans is groot dat je nu de microbe helemaal te pakken hebt en je je eigen stijl en voorkeuren gaat ontwikkelen.

Praktisch

Breng een vulpotlood*, stofschaar*, zijde kopspelden*, fijne naainaald*, naaigaren*, milimeterpapier*, fijne permanente stift*, mallenplastiek*, een papierschaar, een keukenhanddoek en een lat (van 30 cm) mee. (* = kan je ook in het atelier aankopen).
Patronen zijn in de prijs begrepen, de stofjes en de andere benodigdheden niet. De eerste les kies je stofjes uit de collectie van het atelier (reken op 50 euro).
Neem al eens een kijkje op www.patchworkatelier.be

Sessies

 • do 13 januari '22
  13:30 - 16:00
  Patchworkatelier - Default
 • do 27 januari '22
  13:30 - 16:00
  Patchworkatelier - Default
 • do 10 februari '22
  13:30 - 16:00
  Patchworkatelier - Default
 • do 24 februari '22
  13:30 - 16:00
  Patchworkatelier - Default
 • do 10 maart '22
  13:30 - 16:00
  Patchworkatelier - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 84
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 70
 • Sociale prijs
  € 14
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.139€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.708€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Sophie Van Driessche

Sophie Van Driessche volgde een textielopleiding te Brugge en deed Patchworkkennis op in…
Meer over Sophie Van Driessche