Joe English en Elisa Goedemé: kunstschilder en zangeres

© vzw Joe English

lezing

Start do 16 maart '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kunstschilder Joe English (1882-1918) had een korte, maar rijk gevulde loopbaan: als kunstschilder, illustrator, humoristisch tekenaar, als ontwerper van vlaggen voor het huis English en van sluitzegels voor de soldaten tijdens WOI. Hij huwde in 1910 met Elisa Goedemé (1876-1926), Antwerpse pianiste en zangeres. De oorlog doorkruiste in 1914 zijn leven, en Joe groeide uit tot een IJzersymbool. Terwijl hij voor alles kunstschilder wou zijn.

Piet De Baere en Co English ijveren samen met de vzw 'Joe English, kunstschilder' voor het bewaren en ontsluiten van het werk van erfgoed van Joe English en Elisa Goedemé. Aan de hand van brieven en foto's laten ze je kennismaken met Joe, met zijn familie, zijn werk, zijn deelname aan prijskampen en feestvieringen en zijn sociaal netwerk.

Sessies

 • do 16 maart '23
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

In samenwerking met

 • vzw Joe English